Handleiding Minix Neo X6 Android TV Box

Bedankt voor de aankoop van de Minix Neo X6 Android TV Box. Wij hebben ons uiterste best gedaan om uw X6  zo compleet mogelijk te leveren. De belangrijkste instellingen hebben al voor u geregeld. Deze service is voor zover wij weten uniek.

Met deze handleiding helpen wij u op weg met een aantal belangrijke instellingen en interessante apps.

Aansluiten en aanzetten

U komt daar waarschijnlijk wel uit, maar toch even een paar aanwijzingen:

  • Gebruik uitsluitend de meegeleverde voeding! Elke andere voeding kan doorbranden van het apparaat veroorzaken. Dit valt niet onder de garantie!
  • Zodra de voeding en de HDMI-kabel zijn aangesloten kunt u de Minix aanzetten door de Powerknop aan de zijkant 1-2 seconden ingedrukt te houden
  • Er gaat dan een blauwe led branden aan de voorkant. Links om de hoek van de Powerknop.

Wi-Fi en Ethernet aansluiten

U vindt deze instellingen onder de tegel met het Gereedschapsicoontje

Netwerkinstellingen X8

Netwerkinstellingen

Wilt u gebruik maken van Wi-Fi,  Kik op Wi-Fi en selecteer uw netwerk. Daarna kunt u het wachtwoord invoeren en verbinding maken.


Maakt u gebruik van een Ethernetaansluiting via een netwerkkabel,  schakel Ethernet in. De X6 zal vanzelf een IP-adres toegewezen krijgen.

Meer instellen is meestal niet nodig. U kunt direct uw favoriete apps gaan uitproberen.

Om uw X6 helemaal perfect aan te passen aan uw TV-scherm zijn de volgende stappen aanbevolen.

Resolutie en frequentie:

De X6 is standaard gesteld op HDMI auto detection en zal automatisch een optimale resolutie en frequentie kiezen.

Mocht u deze instelling willen wijzigen zet HDMI autodetection uit en kies de gewenste resolutie en frequentie. Heeft u last van een wat schokkerig beeld,  zet auto-detection uit en probeer eens de 1080p 24Hz optie.  Deze geeft ook voor Netflix de beste resultaten.

beeldinstellingen X8

beeldinstellingen X8

Schermgrootte

Ziet uw zwarte balken aan de randen of valt er een deel van het beeld weg, dan kunt u de afmetingen aanpassen via  Display Position.  Via de + en – kunt u het beeld gelijk maken aan de grootte van uw scherm.

beeldgrotte x8

beeldgrotte x8

 

Geluidsinstellingen/Afstandsbediening

Onder het tabblad Advanced vindt u o.a. de geluidsinstellingen.  Als u Autodetect uitzet kunt u regelen hoe het geluid naar uw TV en/of versterker wordt doorgegeven.

x8settings4a

 

PCM
Standaardinstelling voor geluid via HDMI of AV-uitgang

SPDIF passthrough

Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via de optische uitgang. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder. (Gebruik in de geluidsinstellingen van XBMC (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidshardware) de optie Activeer passthrough).

HDMI passthrough
Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via HDMI. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder.(Gebruik in de geluidsinstellingen van XBMC (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidshardware) de optie Activeer passthrough).

Onder de Advanced Settings zitten nog een paar interessante opties:

Miracast

Hiermee kunt u beeld en geluid van een ander Android apparaat naar de X8 sturen. Voor meer info zie onze pagina over het vergelijkbare WiFi Display 

Google TV Remote

Als u op uw Android telefoon of tablet Google TV Remote app installeert (download) en deze functie activeert kunt u de X8 met uw Android tablet of smartphone besturen.

CEC control

Heeft u een TV met HDMI-CEC dan kunt u deze optie activeren en de X6 (beperkt) met de afstandsbediening van uw TV bedienen.

Overige instellingen

Onder Other vindt System Update ( heeft u niet nodig met onze custom) Minix levert de updates op een andere manier.

Via More Settings komt u bij de geavanceerde instellingen. Normaal gesproken heeft u deze ook niet nodig.

Overige instellingen

Overige instellingen

Genoeg over de instellingen, tijd om wat apps te verkennen. Het gaat te ver om ze allemaal uitgebreid te behandelen en bij de meeste apps zult u geen echte handleiding nodig hebben. Bij XBMC kunt u waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. De handleiding voor XBMC vindt u in het menu rechts.

 


Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...