Handleiding Minix X5 Custom

Deze handleiding is nog in bewerking. Hij zal de komende tijd regelmatig worden aangevuld. Heeft u opmerkingen of vragen neem gerust even contact op.

De meeste instellingen hebben wij al voor u gedaan, maar om uw Minix helemaal perfect aan te passen aan uw TV-scherm zijn de volgende stappen aanbevolen.

Resolutie en frequentie:

De Minix is standaard is gesteld op een resolutie  van 1280 x 720 met een refreshrate van 50Hz.

Heeft u een HD-ready tv dan hoeft u hieraan niets te veranderen. Heeft u een Full-HD TV dan kunt de resolutie aanpassen. Dat gaat als volgt

Ga naar Instellingen->Screen->HDMI mode en kies 1920 x 1080p-50.


resolutie

 

Tip!
Mocht u problemen hebben met “stotteren” van films, dan is het de moeite waard even met de resolutie te experimenteren.  Als de resolutie  1920 x 1080p-24 beschikbaar is op uw systeem geeft dit vaak een soepel lopend beeld.

Schermgrootte

Ziet uw zwarte balken aan de randen of valt er een deel van het beeld weg, dan kunt u de afmetingen aanpassen in  de optie Screen Scale (Instellingen ->Screen->Screenscale). Schuif de blauwe stip zoveel naar rechts of  links totdat het beeld gelijk is met de grootte van uw scherm.

screenscale

 

Geluidsinstellingen

Onder Geluid->Sound Devices Manager  kunt regelen hoe het geluid naar uw TV en/of versterker wordt doorgegeven.

 

Minix sound settings

Minix sound settings

RK29_RT5616
Standaardinstelling voor geluid via HDMI

ROCKCHIP-SPDIF
De optische audio-uitgang (SPDIF) voor geluid via de stereo.

RK29_RT5616 & ROCKCHIP-SPDIF
Geluid via HDMI en optische audio

ROCKCHIP-SPDIF PASSTHROUGH
Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via de optische uitgang. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder.(Gebruik in de audio-instellingen van XBMC (Systeem->Instellingen->Systeem-> Audiohardware) de optie digitaal).

RK29_RT5616 PASSTHROUGH
Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via HDMI. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder. (Gebruik in de audio-instellingen van XBMC (Systeem->Instellingen->Systeem-> Audiohardware) de optie digitaal).

 

Klaar zijn de instellingen, tijd om wat apps te verkennen. Het gaat te ver om ze allemaal uitgebreid te behandelen en bij de meeste apps zult u geen echte handleiding nodig hebben. Bij XBMC kunt u waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. De handleiding voor XBMC vindt u in het menu rechts.

 


Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...