Handleiding M8(S) Android TV Box

Bedankt voor de aankoop van de M8(S) Android TV Box. Wij hebben ons uiterste best gedaan om uw M8 kant en klaar te leveren. De belangrijkste instellingen hebben al voor u geregeld. Deze service is voor zover wij weten uniek.

Problemen?

De kans is groot dat u deze handleiding pas gaat raadplegen op het moment dat u problemen heeft. Daarom willen wij u voor alle zekerheid even wijzen op de speciale systeemherstelfunctie die op onze customversie is geïnstalleerd. Wij leveren de M8 uit met een backup van de installatie, zodat u bij problemen altijd terug kunt naar de oorspronkelijke situatie. De handleiding voor systeemherstel vindt u op deze pagina.

Nog een tip! Maak ook een aparte back-up van uw Kodi-instellingen en bewaar deze bijvoorbeeld op een USB-stick. Dat is heel eenvoudig. Steek een  USB-stick in de M8, open de Kodi Backup&Restore app kies voor backup naar USB.

In onze Members Area (bereikbaar na inloggen op uw account) kunt u een recente versie van onze Kodi-inrichting downloaden.

Afstandsbediening

De meegeleverde afstandsbediening heeft beperkte mogelijkheden, maar voldoet voor de basisfuncties. Voor het intypen van wachtwoorden en zoekopdrachten is deze afstandsbediening niet echt geschikt. U kunt in zo’n geval beter even via de USB-ingangen een muis en/of toetsenbord aansluiten, ook draadloze muizen en toetsenborden werken meestal. Handiger zijn de speciale airmouses met een klein toetsenbord. Een aanrader is de MX3.  Dit is op dit moment de enige airmouse waarbij toetsen zoals “power”, “home”, “menu” en “pause/play” in combinatie met de M8 werken.


Wi-Fi en Ethernet aansluiten

U vindt deze instellingen onder de Settings

M8 Netwerkinstellingen

M8 Netwerkinstellingen

Wilt u gebruik maken van Wi-Fi,  Kik op Wi-Fi en selecteer uw netwerk. Daarna kunt u het wachtwoord invoeren en verbinding maken.

Maakt u gebruik van een Ethernetaansluiting via een netwerkkabel,  schakel Ethernet in. De M8 zal vanzelf een IP-adres toegewezen krijgen.

Meer instellen is meestal niet nodig. U kunt direct uw favoriete apps gaan uitproberen.

Om uw M8 helemaal perfect aan te passen aan uw TV-scherm zijn de volgende stappen aanbevolen.

Resolutie en frequentie:

De M8 is standaard gesteld op HDMI auto detection en zal automatisch een optimale resolutie en frequentie kiezen.

Mocht u deze instelling willen wijzigen zet HDMI autodetection uit en kies de gewenste resolutie en frequentie. Heeft u last van een wat schokkerig beeld,  zet auto-detection uit en probeer eens de 1080p 24Hz optie.  Deze geeft ook voor Netflix de beste resultaten.

 

M8 Beeldinstellingen

M8 Beeldinstellingen

Schermgrootte

Ziet uw zwarte balken aan de randen of valt er een deel van het beeld weg, dan kunt u de afmetingen aanpassen via  Display Position.  Via de + en – kunt u het beeld gelijk maken aan de grootte van uw scherm.

M8 Schemgrootte

M8 Schemgrootte

 

Geluidsinstellingen

Onder het tabblad Advanced vindt u o.a. de geluidsinstellingen. Standaard staan deze op auto-detection dus hoeft u niets aan te passen.  Als u deze optie uitzet kunt regelen hoe het geluid naar uw TV en/of versterker wordt doorgegeven.

 

M8 Geluidsinstellingen

M8 Geluidsinstellingen

PCM
Standaardinstelling voor geluid via HDMI of AV-uitgang

SPDIF passthrough

Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via de optische uitgang. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder. (Gebruik in de geluidsinstellingen van XBMC (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidshardware) de optie Activeer passthrough).

HDMI passthrough
Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via HDMI. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder.(Gebruik in de geluidsinstellingen van XBMC (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidshardware) de optie Activeer passthrough).

Onder de Advanced Settings zitten nog een paar interessante opties:

Miracast

Hiermee kunt u beeld en geluid van een ander Android apparaat naar de M8 sturen. Voor meer info zie onze pagina over het vergelijkbare WiFi Display 

Remote Control

Als u op uw Android telefoon de AMLlogic remote app installeert ( download) en deze functie activeert kunt u de M8 met uw Android tablet of smartphone besturen. De app werkt overigens niet echt optimaal en heeft vaak problemen om verbinding te maken.  Alternatief is de Droidmote app. Voor de iPhone en iPad zijn er helaas nog geen vergelijkbare apps.

CEC control

Heeft u een TV met HDMI-CEC dan kunt u deze optie activeren en de M8 (beperkt) met de afstandsbediening van uw TV bedienen.

Startscherm M8S

Onze customuitvoering van de M8S is voorzien van een eigen startscherm. Je kunt dat zelf aanpassen. Een paar tips:

Apps verwijderen: App lang aangeklikt houden dan verschijnt een menu met o.a. verwijderen
Apps toevoegen. Ga naar de app drawer ( rechts onder) dan krijg je een overzicht van alle apps. Dan app lang aanklikken en verslepen. Het startscherm verschijnt en je kunt het icoontje daar plaatsen.
Door op het scherm zelf de muisaanwijzer lang aangeklikt te houden verschijnt een menu waarin je nog meer instellingen kunt wijzigen.

Genoeg over de instellingen, tijd om wat apps te verkennen. Het gaat te ver om ze allemaal uitgebreid te behandelen en bij de meeste apps zult u geen echte handleiding nodig hebben. Bij Kodi kunt u waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. De handleiding voor Kodi vindt u in het menu rechts.

 


Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...