Een handig tooltje waarmee je simpel back-ups van je Kodi add-ons kunt maken. Zo’n back-up kun je terugzetten of overzetten op een ander Android apparaat om je Kodi-inrichting te klonen. Hoef je op die andere box niet alles opnieuw te doen.

Je kunt de Kodi Add-ons Tool gratis downloaden op http://www.mediafire.com/file/6nh1t81h21goasf/kodiaddontool.apk

kodiaddonstool

Voor een juiste werking is het nodig dat op je box ook de ES File Explorer app is geïnstalleerd. Heb je deze app nog niet op je box? Hij staat in de Playstore maar de nieuwe versie staat bol van onnodige en vaak vervelende extra’s. Download een oude versie op APKmirror dan heb je geen last van al die flauwekul. Wel even in de Playstore automatisch updaten uitzetten.

Backup maken van de add-ons

  • Klik op Backup add-ons
  • Vervolgens wordt er een back-upbestand met de naam KODI.zip opgeslagen in de map Backups op je Androidbox.

 


Let op! Dit bestand bevat al je instellingen van Kodi. Ook je eventuele wachtwoorden, dus deel dit niet zomaar met anderen!

Terugzetten van een back-up

  • Kopieer het bestand KODI.zip naar de map Home of de map Downloads/Downloaden bijvoorbeeld met ES File Explorerkodibestand
  • Klik op Installeer add-ons
  • Zodra de app aangeeft dat de installatie is gelukt kun je Kodi weer starten.

 

Geeft de app al direct aan dat de installatie is gelukt dan is er iets mis met het bestand KODI.zip of staat dit op een verkeerde plaats.

Uitleg over de werking

Kodi staat in twee delen op je box. De app Kodi staat op de systeem partitie (Apparaat). De instellingen en add-ons worden op de data partitie (Home) opgeslagen in de map Android -> Data -> org.xbmc.kodi. Deze map bevat een aantal verborgen bestanden met alle add-ons en instellingen.

Klik je op Backup Addons, dan maakt de Kodi add-ons tool een kopie van de map org.xbmc.kodi en verpakt deze in het bestand KODI.zip.

Klik je op Installeer Addons dan kijkt de tool of er in de map Home of Downloads een bestand KODI.zip staat. Zo ja, dan pakt hij dit uit en wordt de map org.xbmc.kodi overschreven.

Je kunt hetzelfde resultaat dus bereiken door de map org.xbmc.kodi te kopiëren en te plakken, maar dit tooltje maakt het een stuk makkelijker.

 

 

 


Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...