Bedankt voor de aankoop van de HiMedia Q5 of Q10. De belangrijkste instellingen hebben al voor je geregeld maar het is goed deze handleiding voor alle zekerheid nog even na te lopen. Je weet dan zeker dat alles optimaal is ingesteld.

Wi-Fi en Ethernet aansluiten

Je vindt deze instellingen onder de Settings.

De Q5 zal een aangesloten netwerkkabel automatisch herkennen, wil je via WiFi werken dan moet je uiteraard nog even je wachtwoord invullen.

Q5-networkettings

Resolutie en frequentie:

De Q5/Q10 herkent ook automatisch de gewenste resolutie en frequentie zal automatisch een optimale resolutie en frequentie kiezen. Mocht je deze instelling willen wijzigen kies de gewenste resolutie en frequentie.


Q5-resolution

 

Heb je last van een wat schokkerig beeld probeer eens de 1080p 24Hz optie.  Deze geeft ook voor Netflix de beste resultaten.

Schermgrootte

Zie je zwarte balken aan de randen of valt er een deel van het beeld weg, dan kun je de afmetingen aanpassen via Screen size Position. Met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening kun je het scherm zo aanpassen dat het beeld volledig het scherm vult.

q5-displayposition

Ook onder Playback kun je de beeld- en geluid instellingen aanpassen. Het voert te ver om ze allemaal te bespreken. Het merendeel van deze instellingen wordt automatisch geregeld.

Q5-playback

HD geluid

De HiMedia Q5 speelt Dolby True HD en DTS HD master alleen af als je de HiMedia Player (Media Center) gebruikt. Gebruik je liever Kodi om je bestanden te benaderen open dan de HiMedia Wrapper app. Je vindt deze in het overzicht van alle apps. Klik op Install Playercorefactory.xml en Kodi zal bij afspelen van streams van je netwerk of schijven automatisch de HiMedia player starten. Door uninstall Playercorefactory.xml te kiezen wordt de wrapper uitgeschakeld.

Blu-Ray en 3D

Ook in dit geval presteert de HiMedia Player beter dan Kodi. Door de HiMedia Wrapper in te schakelen ( zie hierboven) zal Kodi het afspelen van dergelijk materiaal aan de HiMedia PLayer overdragen.

Meer tips

In het forum van Futeko vind je nog veel meer tips voor de Q5 en Q10..


Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...