Veel gestelde vragen

 

Android

Welke moet ik kiezen?

Met afstand de meest gestelde vraag. Op deze pagina helpen wij je een beetje op weg om de juiste keuze te maken.

Zijn deze Androidapparaten een geschikt alternatief voor een mediaplayer?

Gaat het je alleen om afspelen van films die je op je computer, NAS of een draagbare harde schijf hebt staan, dan heb je meer aan een echte mediaplayer zoals een Medi8er of WesternDigital TV. De Nvidia Shield Android TV is één van de weinige boxen die  de prestaties van een mediaplayer kan evenaren. Met de Androidboxen kun je echter veel meer mee dan met een standaard mediaplayer. Denk aan Netflix, streamen van films via de add-ons van Kodi, Airplay gebruiken, luisteren via Spotify, Skypen, internetten, gamen en ga maar door. In de Google Play Store zijn talloze apps beschikbaar met een scala aan mogelijkheden. Met een Android heb je een echte allrounder in huis.


Kan ik TV kanalen ontvangen op de Android boxen

Dat kan maar er zijn wat haken en ogen. Er wordt de laatste tijd op veel sites IP-TV aangeboden met zo’n beetje alle Nederlandse zenders, sportzenders en nog veel meer. Hou er wel rekening mee dat dit illegaal is zodat de aanbieder zo maar kan verdwijnen. Om deze reden bieden wij geen IP-TV pakketten aan. Als je elders een IP-TV pakket koopt kun je die wel activeren op onze boxen. Dat kan in Kodi of via een IP-TV app uit de Google PlayStore.

Op welke boxen werkt de Ziggo Go app?

Deze app werkt helaas niet op alle boxen vanwege beperkingen in de app zelf. Momenteel werkt Ziggo Go op de Eny EM95X, Enybox X1  en de Minix Neo U9-H.  Op de plug & play-uitvoeringen van deze boxen hebben wij de Ziggo Go app alvast voor je geïnstalleerd.

Ook op de NVIDIA Shield en de Xiaomi Mi Box kun je deze app gebruiken, al is de bediening van de app wat lastiger omdat deze niet echt gebouwd is voor boxen die een Android TV firmwareversie draaien.

Hou er wel rekening mee dat de Ziggo Go app alleen met een muisaanwijzer is te bedienen. Aansluiten van een draadloze muis is een oplossing maar een speciale flymouse werkt prettiger.

 

PlayStore geeft foutmelding. Downloaden apps niet mogelijk.

Dat probleem met de Playstore komt inderdaad vaker voor en bij meerdere Androidtoestellen.
Dit is de meest grondige oplossing:
1) Ga naar Instellingen (op de M8(S) en Minix X8 is dat de Mbox Setting App. Klik op het tabblad More en More settings) scroll naar beneden naar Accounts
2) Klik op Google. Rechtsboven verschijnt nu je e-mailadres
3) Selecteer je e-mailadres en nu verschijnen in de rechter bovenhoek 3 puntjes.Klik daar op en kies Verwijderen
4) Selecteer aan de linkerkant “Apps” en kies aan de rechterkant het tabblad “Alles”.
5) Scroll naar “Google Play Store” en klik deze aan.
6) Klik achtereenvolgens op “Nu stoppen” (OK voor de melding) en “Gegevens wissen” (en weer OK voor de melding)
7) Ga naar  “Google Play Services”
8) Klik op “Ruimte beheren” en daarna voor “Alle Gegevens wissen”.
9) Ga naar “Google Services Framework” en kies hier voor “Nu Stoppen” en “Gegevens Wissen”.
10) Sluit de Android helemaal af (geen slaapstand dus) en herstart deze.
11) Open de Google Play Store en maak je account weer aan.
Het is belangrijk deze stappen nauwgezet te volgen anders is de kans groot dat het probleem opnieuw optreedt.

 

KODI

 

Waarom installeren jullie geen add-ons als Exodus en Specto?

Sinds kort is het verboden om kastjes te verkopen die zijn voorzien van add-ons en apps die direct linken naar illegaal aangeboden streams. Ook het gebruik maken van illegale streams is niet meer toegestaan.

Wil je desondanks gebruik maken van deze illegale methodes dan zul je voortaan zelf de benodigde add-ons of apps moeten installeren.  Om ons voortbestaan niet in gevaar te brengen zullen daarbij niet langer assisteren. Wij hopen dat je daar begrip voor hebt.

De films stoppen regelmatig om te bufferen. Kan ik dit oplossen ?

Als je de mini pc aansluit via een netwerkkabel zal dit mogelijk een klein deel van dit probleem oplossen, maar meestal zit de oorzaak aan de kant van de “leverancier” van de film. Add-ons halen de films van servers zoals Filenuke, Hugefiles, 180Upload. Deze servers krijgen het vooral in de weekenden zo druk dat ze de vraag niet aan kunnen. Gevolg is dat de films regelmatig stoppen om te bufferen. Helaas is daar niets aan te doen. Als de kraan aan de kant van de aanbieder gaat druppelen kan er bij de ontvanger nooit een stevige straal aankomen. Bufferen is min of meer de prijs die je betaalt voor gratis en illegaal kijken. Je kunt hooguit proberen een bron te zoeken die wel voldoende capaciteit heeft. Vaak zijn dit de bronnen waarbij u eerst een code moet intikken. Veel gebruikers mijden deze bronnen vanwege het gedoe. Gevolg is dat deze bronnen het rustiger hebben en streams zonder haperingen leveren.

Er circuleren allerlei verhalen dat legen van de cache van Kodi bufferen voorkomt. Dit helpt zelden of nooit.  Oorzaak van bufferen is vrijwel altijd gebrek aan uploadcapaciteit van de aanbieder van de film.

 

Kodi geeft foutmeldingen. Fout in script, Check logbestand

“Fout in script” of “Check logbestand”. Geen paniek, je kastje is niet defect. Het zit ook meestal niet in Kodi zelf maar in de add-ons (zoals Exodus, 1Channel enz.) Deze add-ons worden niet door Kodi beheerd maar door externe partijen. Over het algemeen zijn dit vrijwilligers die in hun vrije tijd zo’n add-on als hobby onderhouden. Zolang zij de add-ons bijghouden worden er automatisch updates geïnstalleerd die de fouten herstellen. Bij een foutmelding hoef dus eigenlijk niets anders te doen dan dit negeren. Soms krijg je de melding dat je een logbestand moet bekijken, ook dit kun je negeren. Wacht rustig af en kies voorlopig een andere add-on, er zijn er voldoende.

Krijg je de melding “Geen stream beschikbaar”? Ook hier valt niets aan te doen. Blijkbaar zijn de videobestanden verwijderd. Niet vreemd want het gros wordt illegaal aangeboden.

Foutmeldingen door de add-ons horen er in Kodi een beetje bij. Ook dat is een kwestie van wennen.

Kodi wil niet opstarten

Vaak is dit op te lossen door de cache van Kodi te verwijderen. Ga daarvoor naar de Instellingen.  Ga dan naar Apps en klik op Kodi. Je ziet dan de mogelijkheid om de Cache te verwijderen. Niet de gegevens verwijderen want dan zijn alle add-ons weg en is Kodi leeg.

 

 

 


Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...