Bedankt voor de aankoop van de Eny Music Box. De belangrijkste instellingen en laatste updates hebben al voor je geregeld. Je kunt eigenlijk direct aan de slag, maar misschien is het goed de volgende instellingen nog even langs te lopen.

WI-FI EN ETHERNET AANSLUITEN

Je vindt deze instellingen via de “tegel”rechts onder in het startscherm. Kies vervolgens Netwerk.

WeTek netwerk

Wil je gebruik maken van Wi-Fi,  Kik op Wi-Fi en selecteer je netwerk. Daarna kun je het wachtwoord invoeren en verbinding maken.

Gebruik je een Ethernetaansluiting via een netwerkkabel dan zal de Eny Music Box Ethernet automatisch activeren zodra je de kabel hebt ingeplugd.


RESOLUTIE EN FREQUENTIE:

DeM8S+ zal automatisch een optimale resolutie en frequentie kiezen. Wil je deze instelling veranderen ga naar Weergave

WeTek resolutie

Zet auto switch to default resolution uit en kies de gewenste resolutie en frequentie.

SCHERMGROOTTE

Zie je zwarte balken aan de randen of valt een deel van het beeld weg, dan kun je de afmetingen aanpassen via WeergaveScreen Position.  Via zoom in en zoom out kun je het beeld gelijk maken aan de grootte van je scherm.

WeTek zoom

GELUIDSINSTELLINGEN

Onder het tabblad Audio vind je de geluidsinstellingen. Via Digital Sounds kun je de gewenste geluidsuitgang instellen. Met auto-detection aan hoef je waarschijnlijk niets aan te passen.  Als je deze optie uitzet kun je regelen hoe het geluid naar de TV en/of versterker wordt doorgegeven.

WeTek geluid

PCM
Standaardinstelling voor geluid via HDMI of AV-uitgang

HDMI
Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via HDMI. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder.(Gebruik in de geluidsinstellingen van Kodi (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidsuitgang) de optie Activeer doorvoer. Aantal kanalen in Kodi op 2.0 laten staan).

SPDIF

Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via de optische uitgang. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder. (Gebruik in de geluidsinstellingen van Kodi (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidsuitgang) de optie Activeer doorvoer. Aantal kanalen in Kodi op 2.0 laten staan).

Spotify op Android Mini PCSpotify automatisch laten starten

Wil je gebruik maken van Spotify zonder dat de TV aan staat dan kun je regelen dat Spotify automatisch start bij het aanzetten van de Eny Music Box.

Hiervoor gebruik je de app Autostart & Stay. De handleiding vind je hier.

Je kunt Spotify dan bedienen via de Spotify app op je telefoon, tablet of computer. Dat werkt overigens alleen als je een Premium account hebt en op de Eny Music Box  en het andere apparaat op hetzelfde account bent ingelogd.

Kodi op afstand bedienen

Ook Kodi kun je met Autostart & Stay automatisch laten starten en dan gebruiken om muziek en internetradio via Eny Music Box af te spelen zonder dat de TV aan staat. Je kunt je bestaande muziekcollectie aan Kodi koppelen (handleiding) of muziek streamen via diverse add-ons.

Om Kodi op afstand te kunnen bedienen installeer je op je smartphone of tablet een Kodi Remote app.

Voor iPad en iPhone kun je via de App Store de Official Kodi Remote installeren.
Voor Android toestellen kun je kiezen uit diverse apps. De officiële is de Kore .Wij adviseren de Yatse app deze heeft net even wat meer mogelijkheden. Beide apps zijn gratis te verkrijgen in de Google Playstore.

 

 


Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...