Kodi is een Media Center. Je kunt er dus al je foto’s, muziek en films mee afspelen. Maar anders dan andere Media Center software kan Kodi veel meer. De meest interessante functie van de Kodi-app is de mogelijkheid  direct online films en series te kijken via add-ons als Genesis, 1Channel en Icefilms. Downloaden is niet nodig, het is klikken en direct kijken. Ook Uitzending Gemist, RTL Xl, YouTube, Dumpert je kunt het allemaal via Kodi bekijken

Op alle Androids die wij leveren is Kodi al geïnstalleerd en volledig ingericht met add-ons.  Heb je ergens anders een Android hebt gekocht kun je Kodi er als volgt opzetten:

Stap 1: OPen de Google Playstore en installeer Kodi of ga naar http://kodi.tv/download/, download de ARM versie voor Android  en installeer deze op je mini PC.

Hieronder volgen de stappen waarmee je Kodi verder kunt inrichten.

Kodi met één klik compleet inrichten?
In onze Members Area kun je een bestand downloaden waarmee je Kodi direct kunt voorzien van de meest interessante add-ons, Nederlandse ondertiteling en nog veel meer. Alle verdere stappen zijn dan niet meer nodig.

Stap 2: Nederlands instellen

Heb je liever alles in het Nederlands, ga dan als eerste naar System (helemaal rechts) Kies Settings ->Appearance->International en zet de taal op Dutch. Na een paar seconden verandert de taal vanzelf.

Stap 3: Add-ons installleren

Via bijvoorbeeld Bestanden onder Video’s en Muziek kun je de bestanden op je mini pc afspelen, maar veel interessanter zijn de Add-ons.

Standaard zijn er al de nodige add-ons in Kodi beschikbaar. Installeren gaat als volgt:

Ga bijvoorbeeld naar Video->Add-ons en klik op Meer verkrijgen… en je krijgt een overzicht van een groot aantal toevoegingen die toegang geven tot online video’s. Installeer bijvoorbeeld de Uitzending Gemist (NPO) add-on. Klik er op en kies in het vervolgscherm voor Installeren.
De add-on wordt gedownload en je krijgt een melding dat deze add-on is ingeschakeld.
Daarna via de home knop rechts onder weer terug naar Video’s->Add-ons en je kunt de Uitzending Gemist (NPO), add-on starten. Probeer het maar even uit. Zo krijg je de werking van Kodi alvast een beetje in de vingers.
Nog wat handige add-ons om mee te beginnen zijn die van RTL XL en Nederland 24. Installeren gaat op dezelfde manier.

Stap 4: Nederlandse ondertiteling installleren

Kodi kan bij een film of serie de bijbehorende ondertitels opzoeken. Die functie zullen we even activeren. Ga naar Systeem->Instellingen->Video->Ondertiteling. Zet de taal van de te downloaden ondertitels op Dutch. Ook de voorkeur voor de ondertitelingstaal kun je op Dutch zetten.

Voor de ondertitelingsfunctie kan Kodi gebruik maken van diverse diensten, de belangrijkste is OpenSubtitles.org. Ook dat moeten we nog even instellen. Ga naar Systeem->Add-ons. Klik op Add-ons downloaden en dan op Kodi Add-on repository. Zoek in de lijst naar Ondertiteling en klik op OpenSubtitles.org. Kies in het vervolgscherm voor Installeren.

 

Stap 5: Meer add-ons toevoegen

We gaan nog een paar meer interessante Add-ons toevoegen, Icefilms en 1Channel. Dat zijn zogenaamde “Third party add-ons”. Ze zijn dus niet van Kodi zelf maar van ontwikkelaars die ze zelf in elkaar hebben gesleuteld. Deze add-ons geven toegang tot een ongelofelijke voorraad films en series.

Ga naar TV Addons  Download de zip-bestanden van de I-Channel en of Icefims. Je hoeft deze zip-bestanden niet uit te pakken.

Ga vervolgens naar Systeem->Instellingen->Add-ons. Kies Addons installeren m.b.v zipbestand.

Zoek het zip-bestand van de add-on op je downloadmap, klik er op en de add-on wordt geïnstalleerd.

Stap 6: Een film kijken
Ga weer terug naar het hoofdscherm en ga naar Video’s-> Add-ons. Je ziet nu 1Channel en Icefilms direct in beeld. Start bijvoorbeeld Icefilms.

Het kan zijn dat Icefilms vraagt om een extra toevoeging voor Meta Containers te installeren. Installeer deze toevoeging. Mocht het script een error geven, geen direct probleem. Start Icefims opnieuw en sla deze installatie over door voor “Remind me later” te kiezen.

Ga naar Homepage en vervolgens bijvoorbeeld naar Being watched now. Je krijgt dan een overzicht van films die op dat moment door andere gebruikers worden bekeken. Kies maar wat uit.
Icefilms gaat dan op zoek naar bestanden op diverse servers. Je krijgt een lijstje van bronnen zoals hieronder:

XBMCbronnen

Kies er maar één uit. Werkt deze niet kun je een andere bron kiezen.

Stap 7:  Ondertitels er bij?

Ondertitels er bij?

Zorg dat de film loopt. Klik op het ondertitel icoontje rechts en vervolgens op Downloaden. Zie het plaatje hieronder.

subtitelsgotham

Als de ondertitels beschikbaar zijn krijg je een lijstje en kun ze starten. Zijn het niet de juiste of zijn ze niet synchroon, dan kun je een andere kiezen.

 

Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...