Kodi is een Media Center. Je kunt er dus al je foto’s, muziek en films mee afspelen. Maar anders dan andere Media Center software kan Kodi veel meer. Je kunt er uitbreidingen aan toevoegen, de Kodi add-ons. Zo kun je Uitzending Gemist, RTL Xl, YouTube, Dumpert allemaal via Kodi bekijken

Op alle Androids die wij leveren is Kodi al geïnstalleerd en voorzien van de belangrijkste legale add-ons.  Heb je ergens anders een Android hebt gekocht kun je Kodi er als volgt opzetten:

Stap 1: Open de Google Playstore en installeer Kodi of ga naar http://kodi.tv/download/, download de ARM versie voor Android  en installeer deze op je mini PC.

Hieronder volgen de stappen waarmee je Kodi verder kunt inrichten.

Stap 2: Nederlands instellen

Heb je liever alles in het Nederlands, ga dan als eerste naar System (helemaal rechts) Kies Settings ->Appearance->International en zet de taal op Dutch. Na een paar seconden verandert de taal vanzelf.

Stap 3: Add-ons installleren

Via bijvoorbeeld Bestanden onder Video’s en Muziek kun je de bestanden op je mini pc afspelen, maar veel interessanter zijn de Add-ons.

Standaard zijn er al de nodige add-ons in Kodi beschikbaar. Installeren gaat als volgt:

Ga bijvoorbeeld naar Video->Add-ons en klik op Meer verkrijgen… en je krijgt een overzicht van een groot aantal toevoegingen die toegang geven tot online video’s. Installeer bijvoorbeeld de Uitzending Gemist (NPO) add-on. Klik er op en kies in het vervolgscherm voor Installeren.
De add-on wordt gedownload en je krijgt een melding dat deze add-on is ingeschakeld.
Daarna via de home knop rechts onder weer terug naar Video’s->Add-ons en je kunt de Uitzending Gemist (NPO), add-on starten. Probeer het maar even uit. Zo krijg je de werking van Kodi alvast een beetje in de vingers.
Nog wat handige add-ons om mee te beginnen zijn die van RTL XL en Nederland 24. Installeren gaat op dezelfde manier.

Stap 4: Nederlandse ondertiteling installeren

Kodi kan bij een film of serie de bijbehorende ondertitels opzoeken. Die functie zullen we even activeren. Ga naar Systeem->Instellingen->Video->Ondertiteling. Zet de taal van de te downloaden ondertitels op Dutch. Ook de voorkeur voor de ondertitelingstaal kun je op Dutch zetten.

Voor de ondertitelingsfunctie kan Kodi gebruik maken van diverse diensten, de belangrijkste is OpenSubtitles.org. Ook dat moeten we nog even instellen. Ga naar Systeem->Add-ons. Klik op Add-ons downloaden en dan op Kodi Add-on repository. Zoek in de lijst naar Ondertiteling en klik op OpenSubtitles.org. Kies in het vervolgscherm voor Installeren.

Als de ondertitels beschikbaar zijn krijg je een lijstje en kun ze starten. Zijn het niet de juiste of zijn ze niet synchroon, dan kun je een andere kiezen.

Er zijn ook veel add-ons die toegang geven tot illegaal aangeboden films en series. Het is verboden Kodi te leveren met deze illegale add-ons en het is ook verboden om op deze manier naar films en series te kijken. Wil je ook die add-ons installeren dan kun je op internet en YouTube wel vinden hoe je die aan Kodi kunt toevoegen.

 

Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...