Als je Kodi net wat te ingewikkeld vindt of problemen hebt met het vinden van een goede stream is het altijd handig om ShowBox achter de hand te hebben. Deze app heeft een prima aanbod films en series.

showbox

Geen 1080p materiaal maar wel 720p en dat vindt menigeen voldoende. De streams komen van het netwerk van de Russische Facebook, vk.com dus qua capaciteit zit het wel goed, bufferen zal niet veel voorkomen.

De app laat zich alleen bedienen met een muisaanwijzer. Heeft je afstandsbediening geen muisfunctie, sluit dan een (draadloze) muis aan via de USB-ingang op je Androidkastje.

Ondertiteling

Voor ondertiteling is het wel nodig om eerst even een account aan te maken op de site opensubtitles.org.

showbox1

Als dat is gelukt kun je inloggen en na het kiezen van een film de ondertiteling op Dutch zetten. Bij een volgende film of aflevering zal er bij ondertitels weer None staan, maar al je daar op klikt worden de ondertitels opgezocht en kun je kiezen uit een lijstje. Welke je moet kiezen is een kwestie van uitproberen.

Kwaliteit en server

Je hebt meestal de keuze uit 360p, 420p of 720p. Ontbreekt bijvoorbeeld 720p dan kun je ook even onder Server een andere server kiezen om te kijken of daar wel een 720p versie is.

showbox2

 

Wisselen van server kan trouwens ook handig zijn als een stream niet lekker loopt.

Waarschuwing. Pas op bij het gebruik van de download optie!

Je ziet dat er een optie is om de film te downloaden of eventueel via een torrent binnen te halen. Gebruik dit bij voorkeur niet.  Het kan schade aan je box veroorzaken en downloaden is in Nederlands illegaal. Streamen is vooralsnog niet illegaal.

Andere player

Standaard speelt ShowBox de video af via de ingebouwde VLC Media player, maar je kunt ook de standaard speler van je Android box kiezen (Android Player).

showbox3

Ook afspelen via Kodi of een andere player op je box is mogelijk via Other Player.  Nadeel daarvan is dat je de ondertitels weer handmatig moet opzoeken.

 

 

 

 

Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...