Als je het nieuws hebt gevolgd heb je het vast wel gelezen of gezien, het verkopen van kastjes met voorgeïnstalleerde software voor het kijken naar illegale streams is verboden door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie.

Niet alleen het verkopen maar ook het kijken naar illegale streams is niet langer toegestaan. Het bericht van de Stichting Brein naar aanleiding van deze uitspraak is wat dat betreft duidelijk.


De Android kastjes zelf worden uiteraard niet verboden. Ook zonder illegale koppelingen zijn ze een perfecte oplossing om Netflix, Spotify, YouTube en al die duizenden Androids apps ook op je TV en stereo te kunnen draaien.

Wij blijven ze daarom zeker verkopen maar voortaan zonder Kodi add-ons en apps die linken naar illegaal aangeboden streams. Kodi zetten we er uiteraard ook op want deze app is de meest veelzijdige mediaplayer op de markt die veel meer kan dan alleen illegaal streamen. Denk aan afspelen van je eigen films en muziek en koppelingen naar legaal aangeboden materiaal zoals Uitzending Gemist, RTL XL. Deze legale add-ons installeren we alvast voor je.

Wil je toch gebruik maken van add-ons als Exodus en Specto enz. dan is dat voor eigen risico en moet je die voortaan zelf toevoegen. Op YouTube, diverse websites, forums en in meerdere Facebookgroepen wordt beschreven hoe dat werkt. Vaak kun je zelfs complete builds downloaden om Kodi te voorzien van een uitgebreid pakket add-ons. Je gaat daar wel uitkomen.

Het zal even wennen worden.Wij gaan het anders doen. Niet omdat het kan, maar omdat het moet. Voordeel: onze plug & playversies worden hierdoor wel goedkoper. Dat dan weer wel.

Wij gaan de winkel verbouwen, de verkoop gaat door.

 FacebookTwitterMore...