Handleiding MXQ Pro Android TV Box

Bedankt voor de aankoop van de MXQ Android TV Box. Als je de plug & play versie hebt gekocht zul je zien dat we ons uiterste best hebben gedaan om je MXQ kant en klaar te leveren. De belangrijkste instellingen hebben we geregeld.

Afstandsbediening

De meegeleverde afstandsbediening heeft beperkte mogelijkheden, maar voldoet voor de basisfuncties. Voor het intypen van wachtwoorden en zoekopdrachten is deze afstandsbediening niet echt geschikt. Je kunt in zo’n geval beter even via de USB-ingangen een muis en/of toetsenbord aansluiten, ook draadloze muizen en toetsenborden werken meestal. Handiger zijn de speciale airmouses met een klein toetsenbord. Een aanrader is de MX3.  Dit is op dit moment de enige airmouse waarbij toetsen zoals “power”, “home”, “menu” en “pause/play” in combinatie met de MXQ werken.

Wi-Fi en Ethernet aansluiten

Je vindt deze instellingen via de snelkoppeling Instellingen op het startscherm. Kies vervolgens Netwerk.

WeTek netwerk

Wil je gebruik maken van Wi-Fi,  Kik op Wi-Fi en selecteer je netwerk. Daarna kun je het wachtwoord invoeren en verbinding maken.

Gebruik je een Ethernetaansluiting via een netwerkkabel dan zal de MXQ Ethernet automatisch activeren zodra de kabel ingeplugd.

Meer instellen is meestal niet nodig. Je kunt direct je favoriete apps gaan uitproberen.

Om je MXQ helemaal perfect aan te passen aan je TV-scherm zijn de volgende stappen aanbevolen.

Resolutie en frequentie:

De EM95  zal automatisch een optimale resolutie en frequentie kiezen. Wil je deze instelling veranderen ga naar Weergave

WeTek resolutie

Zet auto switch to default resolution uit en kies de gewenste resolutie en frequentie.

 

 

Schermgrootte

Zie je zwarte balken aan de randen of valt een deel van het beeld weg, dan kun je de afmetingen aanpassen via WeergaveScreen Position.  Via zoom in en zoom out kun je het beeld gelijk maken aan de grootte van je scherm.

WeTek zoom

Geluidsinstellingen

Onder het tabblad Audio vind je de geluidsinstellingen. Via Digital Sounds kun je de gewenste geluidsuitgang instellen. Met auto-detection aan hoef je waarschijnlijk niets aan te passen.  Als je deze optie uitzet kun je regelen hoe het geluid naar de TV en/of versterker wordt doorgegeven.

WeTek geluid

PCM
Standaardinstelling voor geluid via HDMI of AV-uitgang

HDMI
Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via HDMI. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder.(Gebruik in de geluidsinstellingen van Kodi (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidsuitgang) de optie Activeer doorvoer. Aantal kanalen in Kodi op 2.0 laten staan).

SPDIF

Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via de optische uitgang. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder. (Gebruik in de geluidsinstellingen van Kodi (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidsuitgang) de optie Activeer doorvoer. Aantal kanalen in Kodi op 2.0 laten staan).

Genoeg over de instellingen, tijd om wat apps te verkennen. Het gaat te ver om ze allemaal uitgebreid te behandelen en bij de meeste apps zul je geen echte handleiding nodig hebben. Bij Kodi kunt u waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Lees dus ook even onze handleiding voor Kodi.

 

Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...