De Xioami wordt door ons helemaal voorgeïnstalleerd geleverd. De belangrijkste instellingen en laatste updates hebben al voor je geregeld. De meest belangrijke apps zijn geïnstalleerd inclusief Kodi met de bekende add-ons. Je kunt eigenlijk direct aan de slag, maar misschien is het goed de volgende instellingen nog even langs te lopen.

WI-FI AANSLUITEN

Je vindt deze instellingen via het tandrad helemaal onder in het startscherm. Kies vervolgens Wifi.

WeTek netwerk

Selecteer je netwerk. Daarna kun je het wachtwoord invoeren en verbinding maken.

RESOLUTIE EN FREQUENTIE:

De Mi zal automatisch een optimale resolutie en frequentie kiezen.

WeTek resolutie

Mocht je deze instelling willen wijzigen zet auto switch to default resolution uit en kies de gewenste resolutie en frequentie.

SCHERMGROOTTE

Zie je zwarte balken aan de randen of valt een deel van het beeld weg, dan kun je de afmetingen aanpassen via Screen Position.  Via zoom in en zoom out kun je het beeld gelijk maken aan de grootte van je scherm.

WeTek zoom

GELUIDSINSTELLINGEN

Onder het tabblad Sounds vind je de geluidsinstellingen. Via Digital Sounds kun je de gewenste geluidsuitgang instellen. Met auto-detection aan hoef je waarschijnlijk niets aan te passen.  Als je deze optie uitzet kun je regelen hoe het geluid naar de TV en/of versterker wordt doorgegeven.

WeTek geluid

PCM
Standaardinstelling voor geluid via HDMI of AV-uitgang

HDMI
Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via HDMI. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder.(Gebruik in de geluidsinstellingen van Kodi (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidsuitgang) de optie Activeer doorvoer. Aantal kanalen in Kodi op 2.0 laten staan).

SPDIF

Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via de optische uitgang. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder. (Gebruik in de geluidsinstellingen van Kodi (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidsuitgang) de optie Activeer doorvoer. Aantal kanalen in Kodi op 2.0 laten staan).

Hiermee heb je de belangrijkste instellingen wel gehad en kun je verder met het verkennen van de mogelijkheden van de Xiaomi Mi.

Geïnstalleerde apps

De meeste apps zullen voor zich spreken, wij zullen een aantal apps toelichten:

Kodi

Ken je Kodi nog niet? Wij hebben een korte handleiding beschikbaar om je wegwijs te maken in deze veelzijdige app. Kodi handleiding

SPMC

SPMC is een afsplitsing ( fork) van Kodi. Deze versie is speciaal gemaakt voor de Nvidia Shield en de Xiaomi Mi Box. Unieke feature is de zoekfunctie met stembesturing. Verder is de werking gelijk aan Kodi. Het ziet er wel wat anders uit want SPMC gebruikt nog het oude uiterlijk van Kodi, de zogenaamde Confluence skin. De website van de maker vind je op spmc.semperpax.com

Aptoide

Een alternatief voor de Google Playstore. Via de Playstore kun je alleen apps downloaden voor Android TV apparaten zoals de Nvidia Shield en de Xiaomi Mi Box. Aptoide doet niet zo moeilijk en geeft de mogelijk ook andere Android apps te installeren. Hou er rekening mee dat het besturen van deze apps soms alleen met een muis mogelijk is. Ook zullen deze apps niet via het startscherm benaderd kunnen worden, maar daar is de volgende oplossing voor.

Sideload Launcher

Toont alle apps die op je box staan, ook de apps die niet op het startscherm staan. Zo kun je ze toch eenvoudig starten. Via Sideload Launcher vind je apps die je bijvoorbeeld via Aptoide hebt geïngestalleerd. Toch toevoegen aan het startscherm? Daarvoor hebben we het volgende appje geïnstalleerd.

TV App Repo

Naast een beperkte alternatieve Playstore is de TV App Repo met name handig voor het aanmaken van een “tegel”op het startscherm voor apps die niet uit de Playstore komen. Onder Leanback Shortcuts kun je zo’n app kiezen. Er wordt dan appje aangemaakt die een snelkoppeling op het startscherm plaatst. Het appje wordt gedownload, daarna installeren en klaar. Wij hebben al van dergelijke koppelingen voor Chrome en onze Kodi Add-ons Tool geplaatst.

Set Orientation

Sommige niet officiële Android TV apps verschijnen “liggend” op je scherm. Je kunt dat veranderen door de Set Orientation app te openen en deze op Automatic of Automatic (Full) te zetten. Werkt trouwens niet goed met Ziggo Go. Dus als je Ziggo Go gebruikt, Set Orientation uit laten.

 

Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...